Хуманитарни програм Књижевне омладине Гимназије Крушевац

Rating: 10.00/10. From 2 votes.
Please wait…

Видео снимак RTS

RTS

Крушевац води битку за Кристинин живот, за лечење потребно 200.000 евра

Породица Благојевић из Глобара код Крушевца од 2015. године пролази најтеже животне тренутке борећи се за излечење својих најмилијих. Када се разболела и шеснаестогодишња Кристина, у битку за њено излечење укључио се готово читав град.

Након првих симптома у септембру Кристини је, само месец дана касније, потврђена дијагноза – глиобластом 4. степена, малигни тумор мозга који напредује великом прогресијом.

И тада је почела борба. Почетком децембра на Клиничком центру у Београду прва операција, а у родном граду и на друштвеним мрежама велика хуманитарна акција.

“Када се вест прочула људи су сами почели да зову и да питају на који начин би могли да помогну породици. Тако је Александар Вукојевић дошао на идеју да напаравимо групу за Кристину и тако смо кренули. За свега десетак дана окупили смо више од 4.000 људи и надам се да ће их бити још и из других градова. У овом тренутку процена је да је за лечење потребно око 200.000 евра. Нисмо још ни на пола пута али надам се да ћемо успети да сакупимо новац што пре јер Кристина путује у Турску на даље лечење”, каже администратор групе “Хунманитарне акције-Кристина Благојевић” Валентина Јовановић.

На стотине хуманитарних кутија постављено је широм Крушевца и околним селима. У акцију су се укључили вртићи, школе, трговине, удружења. Међу првима и Кристинини школски другови из Политехничке школе.

“С обзиром да смо ми графички дизајнери и сами у школи правимо овакве честитке. Пошто је Нова година и празнични дух, ми смо хтеле као захвалницу људима који хоће да помогну Кристини да дамо ове честитке”, објашњава Милијана Димитријевић, ученица Политехничке школе “Милутин Миланковић”.

Андреа Гајић истиче да желе да се боре за Кристину као што се и она бори за свој живот.

“То је веома озбиљна ситуација. У питању је млад живот и у питању је живот наше другарице с којом смо се дружиле и проводиле време и у школи и ван школе”, каже Андреа.

За Кристину се организују хуманитарне лицитације, а дела прихода од пружених услуга одричу се многи, ординације, угоститељи, фризери… Крушевачки гимназијалци организиовали су књижевну трибину.

“Порука коју књижевна омладина жели да пошаље овом акцијом је да смо као млада генерација спремни за будућност која је пред нама, и желимо да покажемо да смо пуни емпатије, солидарности и хуманости и да такву једну поруку и идеју пренесемо и осталима”, истиче Јована Марковић.

Ланац доброчинства се наставља. У Хали спортова 3. јануара биће организован целодневни турнир у малом фудбалу. Шампиоски пехар чека најбоље, а Кристину, сви се надају, оздрављење.

Припремила Весна Кезовић Миљковић

Јована Марковић, члан Књижевне омладине Гимназије у Крушевцу придружила се великој акцији фондације БУДИ ХУМАН Александра Шапића за излечење Кристине Благојевић из Глобара код Крушевца. Ево шта је Јована написала на свом Фејсбук профилу:
“Поштовани пријатељи, Овим вас позивам да својим присуством и донацијама помогнете Кристини Благојевић у борби са опасном болешћу. Као представник Књижевне омладине Гимназије у Крушевцу на чију је иницијативу организована ова акција и књижевни програм, молим вас да се одазовете позиву и докажете да доброта и хуманост још увек постоје! Очекујемо вас!”

Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ, чији је Јована члан, ће активним учешћем у програму и уплатом донације подржати овај ХУМАНИТАРНИ ПРОГРАМ.

(Прочитано: 49 пута, 1 прочитано данас, Сви чланци прочитани: 510.270 пута)

Аутор: Ljubodrag

Љубодраг Обрадовић је рођен 17.09.1954. године у Треботину, општина Крушевац. Завршио је Економски факултет у Нишу. Живи у Треботину. Радио је у ТП Крушевац, Пореској управи Србије и Културном центру Крушевац, где је био директор и главни и одговорни уредник ове установе. Сада је председник Удружења песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу. Детаљну биографију прочитајте на: www.poezija.in . . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif