Промоција Часописа ПоезијаСРБ број 19.

Rating: 10.00/10. From 4 votes.
Please wait…


Промоција часописа ПоезијаСРБ број 19. – АУДИО

У Биоскопу Крушевац, Културног центра Крушевац, Удружење песника Србије ПоезијаСРБ одржало је промоцију часописа ПоезијаСРБ број 19. и то 21. 1.2023. године у 13:00 часова. Водитељи програма били су Данијела Јевремовић и Љубодраг Обрадовић. У промоцији су учествоватли присутни аутори: Данијела Јевремовић, Љубодраг Обрадовић, Драгојло Јовић, Даница Рајковић, Даница Гвозденовић, Мирослава Смиљанић, Боривоје Бора Видојковић, Бранко Ћировић Ћиро, Михајло Ћирковић, Милосав Ђукић Ћука, Првослав Пендић Пенда, Слађана Бундало, Љиљана Тамбурић, Горан Минић, Миломир Терзић, Снежана Поповић, Слободан Ценц, Богдан Јевтић, Градимир Карајовић, Живорад Милановић Маки, Шапоњић Љубиша… У Музичком делу програма наступили су: Сања Ивановић, Љубиша Боровац Боки, Дејан Живковић и Градимир Карајовић. Програм је тонски урадио Марко Вишњић из КЦК, а видео сам снимио ја. Слике сам дадавао у два наврата. /Љубодраг Обрадовић/

Промоција часописа ПоезијаСРБ Број 19. – ВИДЕО

ПОШТОВАНИ ПРИЈАТЕЉИ СТИХОВА И РИМЕ, ЕСЕЈА ПРИЧА И ПРИКАЗА, АФОРИЗАМА, УЈЕДНО ЛЕПЕ ПИСАНЕ РЕЧИ

ДОЗВОЛИТЕ ДА У НАЈКРАЋИМ ЦРТАМА ПРЕДСТАВИМ, САДА ПО РЕДУ ВЕЋ, 19. ЧАСОПИС УДРУЖЕЊА ПЕСНИКА СРБИЈЕ ПОЕЗИЈА СРБ СА СЕДИШТЕМ У КРУШЕВЦУ. КАО И ПРЕТХОДНИ ЧАСОПИСИ И ОВАЈ ЈЕ САТКАН ОД НАЈКВАЛИТЕТНИЈЕГ УМНОГ И НА ПАПИР ЗАПИСАНОГ СТВАРАЛАЧКОГ МАТЕРИЈАЛА ЧИЈИ СУ АУТОРИ ДАЛИ СВОЈ ПУНИ ДОПРИНОС ДА ИЗА СЕБЕ ОСТАВЕ ОНО ШТО СУ ЊИХОВЕ МИСЛИ, ЕМОЦИЈЕ И ОСЕЋАЊА, ТУГЕ И РАДОСТИ МОГЛИ ДА ПРЕНЕСУ ИЗ ДУШЕ НА ПАПИР, А ДА СЕ ОД БУДУЋИХ ПОКOLEЊА НЕ ЗАСТИДЕ НАПИСАНОГ. ВЕРУЈЕМ ДА ДЕЛИМ ВАШЕ МИШЉЕЊЕ ДА НАШЕ УДРУЖЕЊЕ САДА ВЕЋ ПУНИМ ПЛУЋИМА ДАЈЕ ВАНРЕДНЕ РЕЗУЛТАТЕ У ОВОЈ ОБЛАСТИ КУЛТУРНОГ СТВАРАЛАШТВА И ДА СМО МИ, ЊЕГОВИ ЧЛАНОВИ,  ПОНОСНИ НА ТО. КАО И ПРЕТХОДНИ ЧАСОПИСИ И ОВАЈ ИМА СВОЈУ ФОРМУ И СКЛАДНО УСТРОЈСТВО ПОЈЕДИНИХ ПОГЛАВЉА КОЈА СУ ПОРЕЂАНА ПО СТЕПЕНУ ВАЖНОСТИ И ФОРМЕ ИЗДАВАЧКОГ  ЧАСОПИСА  ОВАКВЕ  САДРЖИНЕ.

СВОЈЕ ЗАПИСЕ У ОВОМ ЧАСОПИСУ ИМАЈУ ПРЕДСТАВНИЦИ 20-ТАК ГРАДОВА, ОД: Крушевца, Ниша, С. Митровице,  Загреба, Новог Сада, Београда,  Лепосавића, Берана, Подгорице, Инђије, Врњачке Бање, Кладова, Трста, Зрењанина, Доњег Милановца, Берна, Цириха и Сиднеја. Па мало ли је, тим пре што има нових списатеља који су нам се у међувремену придружили.

СА 65 АУТОРА И 222 ПЕСМЕ, ВИШЕ ОД 80 АФОРИЗАМА, СА ЕСЕЈИМА, ПРЕДСТАВЉАЊЕМ НОВИХ КЊИГА И ЊИХОВИХ АУТОРА, СА ПОГЛАВЉЕМ САВРЕМЕНИХ ПЕСНИКА, СА ПРИЛОГОМ О НАШИМ КOЛEГАМА И ПИСЦИМА КОЈИ ВИШЕ НИСУ МЕЂУ ЖИВИМА, ЧАСОПИС ЗАИСТА ЗАСЛУЖУЈЕ НАЈВЕЋУ ОЦЕНУ.  У ТО ИМЕ ХВАЛА АУТОРИМА, ХВАЛА ПРЕДСЕДНИКУ УДРУЖЕЊА КОЈИ ЈЕ СВЕ ТО САКУПИО И ДОВЕО ДО КОРИЦА И САДРЖАЈА КОЈИ ЈЕ У ВАШИМ РУКАМА.

САЈТ НАШЕГ УДРУЖЕЊА ЈЕ ЈЕДИНСТВЕН И ПО ТРАНСПАРЕНТНОСТИ И ПО НЕКАД ОШТРИМ И КРИТИЧКИМ РЕЧИМА, АЛИ СВЕ ТО ВОДИ У СМЕРУ ПРЕИСПИТИВАЊА СОПСТВЕНИХ СТАВОВА, ПОДИЗАЊА КВАЛИТЕТА ДИЈАЛОГА, ПОДИЗАЊА КВАЛИТЕТА  ПИСАНОГ МАТЕРИЈАЛА И КОНАЧНО ЈЕДНО ДЕМОКРАТСКО ОПШТЕЊЕ МЕЂУ ЧЛАНОВИМА. ТАКВА ДОСТИГНУЋА СУ ВЕЛИКА И ПО ТОМЕ СМО ПРЕПОЗНАТЉИВИ. ТА КРИТИЧКА МИСАО И РЕЧ НАС ВОДИ У ВИШИ НИВО КВАЛИТЕТА ОВОГА ШТО РАДИМО И ДАЈЕ СЛОБОДУ МИСЛИ ДА КАЖЕМО ШТО НАМ СЕ НЕ СВИЂА.

ЖЕЛИМ ВАМ ДОБРО ЗДРАВЉЕ, ВЕДАР ЛИК И МНОГО ИНСПИРАЦИЈЕ ЗА ВИСОК НИВО СТВАРАЛАШТВА И ДАЉЕГ УСПЕШНОГ РАДА НА КВАЛИТЕТУ КОЈИ НАШЕ УДРУЖЕЊЕ БАШТИНИ КАО ПРВИ УСЛОВ ДОБРО ОРГАНИЗОВАНОГ УДРУЖЕЊА. СРДАЧНО ВАС ПОЗДРАВЉАМ У ОЧЕКИВАЊУ ЈУБИЛАРНОГ ДВАДЕСЕТОГ ПО РЕДУ ЧАСОПИСА СРБ.

Драгојло Јовић, члан редакције часописа

Поштовани читаоци, драги песници, имам за Вас важну и лепу вест! Пред вама је “Часопис за поезију – ПоезијаСРБ број 19.” Часопис је посвећен пре свега поезији, али постоје ту и дуге рубрике. Важно је да знате да ће и овај број часописа бити доступан бесплатно у пдф-у на нашем сајту за све писце у  часопису и посетиоце сајта. За оне који желе да часопис имају у папирном издању, потребно је да  плате донацију за штампање часописа у износу од 500,00 динара на жиро рачун Удружења песника Србије -ПоезијаСРБ број: 205-514491-79 и добиће часопис на кућну адресу. Ако до 1. фебруара 2023. године уочите неку грешку у часопису, јавите ми на мејл poezijasrb@poezija.rs . На исти ме мејл можете обавестити, ако се одлучуте да уплатите донацију за папирно издање часописа.

Download

УМЕСТО УВОДА – Љ. Обрадовић

При писању уводника, обично одаберем, једну или пар рубрика у часопису и посебно их препоручим читаоцима. Овога пута тај рецепт напросто не могу применити, јер су све рубрике у часопису посебне и по мени добре, тако да ми преостаје само да их набројим и топло препоручим, а избор препуштам Вама читаоцима.

Дакле у овом броју имамо рубрике:

·    ДРАМА;
·    СТИХОЉУБЉЕ ПоезијаСРБ 2022.;
·    ЕСЕЈ & ПРИЧЕ & ПРИКАЗИ
·    ХУМОР И САТИРА;
·    ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВЕ;
·    НОВЕ КЊИГЕ  и
·    САВРЕМЕНИ ПЕСНИЦИ.

Зато и опстаје констатација да је овај лист посебан. Ми заувек у Ваша срца уносимо лепоту поезије! Свака песма коју у часопису за поезију – ПоезијиСРБ прочитате или је објавите, оплемениће и челичити Ваше тело и душу!

Поштовани песници, ауторски хонорар за објављивање у часопису нисмо у ситуацији да платимо!  Ако сте са тим сагласни, пошаљите нам свој рад.

Наш мејл је: poezijasrb@poezija.rs

Добродошли!

 

 

(Прочитано: 222 пута, 1 прочитано данас, Сви чланци прочитани: 758.546 пута)

Аутор: Ljubodrag

Љубодраг Обрадовић је рођен 17.09.1954. године у Треботину, општина Крушевац. Завршио је Економски факултет у Нишу. Живи у Треботину. Радио је у ТП Крушевац, Пореској управи Србије и Културном центру Крушевац, где је био директор и главни и одговорни уредник ове установе. Сада је члан Управног одбора Удружења песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и уредник издавачке делатности и сајта www.poezija.rs . Детаљну биографију прочитајте на: www.poezija.in . . .

4 мишљења на „Промоција Часописа ПоезијаСРБ број 19.“

 1. Rating: 10.00/10. From 1 vote.
  Please wait...

  Свака част Љубо! Није лако уредити један овако обиман и свеобухватан часопис, а посебно што је 19. по реду. Сваки од њих представља један скуп прозних чланака и поезије многих песника из удружења са темељним освртом на рад истог у предходном периоду као и на учешће песника на сајту. Све похвале за ангажовање!

 2. Rating: 10.00/10. From 1 vote.
  Please wait...

  Хвала Љиљана. А да није лако није. И да се греши, греши се…https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif

 3. Rating: 10.00/10. From 1 vote.
  Please wait...

  Све честитке Удружењу СРБ. Деветнаест часописа, све наредни бољи од претходног, заиста заслужује пажњу свих који се баве културом и културним стваралаштвом. Уз “старо јато” и костур удружења, у међувремену за ово удружење пишу и нови чланови, нови у удружењу, али по свом писању познати и признати песници. Њима посебно хвала јер су дали додатни печат квалитету рада удружења.
  Наравно, где су зналци ту је и по мало сујете, али “курс” је прави, да иза свих који пишу остане оно најбоље што су у датом времену изнедрили и оставили на папиру. Остаје жал за онима који више нису међу живима, али ако из неких висина виде да удружење живи и ради и на темељима њиховог стваралаштва, а да нису заборављени, препознаће они то. Поздрав свима који пишу, шаљу и објављују, али и онима који прате рад овог, сада већ без лажне скромности можемо рећи, еминентног удружења чија је мисија превасходно поезија. Позив и другима који пишу да своју поезију шаљу, да их јавност упозна, подржи и наставе тамо где су ветерани застали………До новог и још бољег 20-тог часописа. https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif

  1. Rating: 10.00/10. From 1 vote.
   Please wait...

   Hvala Veronika! https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif