ЈЕДАН ПЕСНИК – ТРИ ПЕСМЕ – Даница Рајковић

Rating: 10.00/10. From 2 votes.
Please wait…

Даница Рајковић је рођена у селу Рлица, у подножју планине Јастребац. Ту је провела срећно детињство окружена љубављу својих родитеља и раскошном природом. Живот ју је учио да се бори и следи добре примере. До сада је објавила 11 књига.

Прва књига „Остао је траг“ даје праву слику о завичају. Убрзо је изашла и друга књига поезије „Живот је светлост“ која јој даје крила да настави са трагањем за бољим животом.

Трећа књига „У пламену ветра“ је књига која је подстиче да се дубље бави поезијом. Прави живот описан је у романима „У сновима дуге“ и „Јутро под звездама“. Поезија је нешто што испуњава њен живот и тако је изашла књига „На другој адреси“, али је носталгија учинила своје и настао је роман „Капи кише на смарагдној лепези“. Књига поезије „Ожиљак на левој руци“ је њена осма књига, а девета књига „Тамо си ти“, је збирка прича и есеја. Студент кад добије десетку, зна да нема боље оцене и да је постигао изузетан успех. Писац кад објави 10 књига нада се да је то подухват достојан пажње. Даница је десетку добила за своју десету књигу поезије „Да сам твоја звезда мала“ и тако заокружила свој ауторски подухват. Али ту није крај њеном немиру. 2019. године изашла је једанаеста књига поезије „Слушам твоје ћутање“. Њене песме су објављиване у зборницима: „Љубавни рецепат“, „Ветрењача“, „Окретање точка“, „За мирис божура“, „Пијемо живот и ја“ и „Песнички светионик поезија СРБ“. Песме су јој објављиване и у часопису ПоезијаСРБ у издању Удружења песника Србије – Поезија СРБ, а до сада је објављено 13 бројева. Сарађивала је и објавила своје радове и у монографији „Рлица“, село подно Јастрепца“ у издању историјског архива града Крушевца. У књизи „Укротити ветар“, аутора Љубодрага Обрадовића објављене су рецензије њених девет књига. Добитник је годишње награде за 2016. годину, коју додељује Удружење песника Србије – Поезија СРБ са седиштем у Крушевцу. Специјалну награду за квалитет поезије добила је на песничком маратону КЦК 2018. године. А круна међу наградама је свакако и награда КЊИГА ГОДИНЕ за њену књигу “СЛУШАМ ТВОЈЕ ЋУТАЊЕ” коју је добила од свог Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу.

Данас Вам представљамо Даницу Рајковић, члана Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу у виртуелном аудио програму ЈЕДАН ПЕСНИК -ТРИ ПЕСМЕ. Даничину поезију оплеменио је музиком Милан Милетић Милке у програму “5 песника и Ви” одржаном 25.08.2017. године у Клубу КЦК у Крушевцу.

(Прочитано: 113 пута, 1 прочитано данас, Сви чланци прочитани: 577.021 пута)

Аутор: Ljubodrag

Љубодраг Обрадовић је рођен 17.09.1954. године у Треботину, општина Крушевац. Завршио је Економски факултет у Нишу. Живи у Треботину. Радио је у ТП Крушевац, Пореској управи Србије и Културном центру Крушевац, где је био директор и главни и одговорни уредник ове установе. Сада је председник Удружења песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу. Детаљну биографију прочитајте на: www.poezija.in . . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif