ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА у Крушевачком позоришту

Please wait...

Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ наставило је са организовањем манифестације ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА у Крушевачком позоришту 29.10.2019. године у 18:00 сати. Програм је био богат и разноврстан и састојао се из три дела:

 • У првом делу чули смо победничке песме са Песничког маратона КЦК и победницима уручили награде,
 • У другом делу промовисали смо трећу књигу Мирославе Смиљанић из Град Сталаћа „МОРАВА МЕ МОЈА ЗОВЕ“,
 • На крају слушали смо поезију присутних песника и одабрану музику на хармоници млодог и талентованог Николе Тонића.

Програм су сомислили и водили Љубодраг Обрадовић и Саша Милетић.

Иначе, на песничком маратину КЦК 16.10.2019. године учесвовали су песници из Крушевца, Бруса и Ћићевца, а прво место су равноправно освојили Далибор Ђокић из Бруса и Дејан Милошевић из Крушевца, друго место је, такође равноправно припало Душки Ерић и Слађани Бундало из Крушевца, а треће место је освојила Данијела Јевремовић из Крушевца. Специјалну награду је осбвојио Дејан Петровић Кенац. Одлуке је донео жири у саставу: Љубодраг Обрадовић, Јелена Протић-Петронијевић, Латинка Ђорђевић, Мића Живановић и Горан Минић. Вечерас су награде присутним песницима: Дејану, Слађани, Душки и Данијели дипломе и награде уручили пристни чланови жирија Мића и Љуба. Наравно специјалну награду за Песнички маратон из прошле године добио је Живота Трифуновић.

У другом делу сусретања представљена је књига Мирославе Мире Смиљанић из Град Сталаћа о којој је говорио Љубодраг Обврадовић. Поеред саме ауторке њену поезију говорили су и песници: Слађана Бундало, Душка Ерић, Градимир Карајовић и Живота Трифуновић. Биографију ауторке и део из њене приче прочитао је Саша Милетић.

У завршном делу Песничких сусретања, своју поезију су говорили присутни песници: Ратко Тодосијевић Баћо, Душка Ерић, Мирослав Живановић, Горан Арсић, Љубодраг Обрадовић, Слађана Бундало, Данијела Јевремовић, Милош Ристић, Живота Трифуновић, Градимир Карајовић, Драгојло Јовић, Првослав Пендић, Миленка Весић, Саша Милетић и афористичар Братислав Бата Костадинов.
Слике на Фејсбуку

 

Крв твоја тече ми кроз вене

Настанила сам се у срцу твом.
Нигде никог немам!
Ти си мој свет,
твоје срце је мој дом.

Из твог срца
нећу никада изаћи.
Други дом никад,
не желим пронаћи.

У срцу твом ми је топлина,
ту је увек температура иста
и када је лето
и када је зима.

Ако твоје срце
престане да куца
и ја ћу престати да живим,
без твог пољупца.

Можда ћу и живети,
без живота и циља.
Јер без тебе,
ни ја нисам више жива.

© Мирослава Смиљанић

 

113 пута прочитано

1 comment

  • Srbislav on октобар 30, 2019 at 8:01 am
  • Odgovoriti
  Please wait...

  Kao i uvek, bilo je ovo još jedno lepo i prijatno veče u kruševačkom pozorištu gde su pesnici Udruženja pesnika Srbije poezija SRB sa sedištem u Kruševcu, prisustvovali promociji nove knjige Miroslave Smiljanić, a potom prisutni pisci lepe reči govorili svoje stihove.
  „I UVEK SE ZAVRŠI SA NEKOM OD NAŠIH PESAMA“ kao u pesmi Momčila Bajagića MOJI SU DRUGOVI.
  Lepe i pozitivne vibracije poziv su da i drugi pišu, da posećuju ove večeri i bar na trenutak sklone loše misli u stranu.
  Pratite sajt Poezija SRB i dođite da se družimo.
  30.10.2019.

Оставите одговор

Your email address will not be published.