КОЛКО Е МАЛЪК СВЕТА односно КАКО ЈЕ МАЛИ ОВАЈ СВЕТ – Поезија српских и бугарских песника

Rating: 10.00/10. From 2 votes.
Please wait…

Одлучили смо да у наредним данима у издањима Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ и то: сајту www.poezija.rs, и у часопису за поезију ПоезијаСРБ представимо једну изузетну поетску књигу у припреми КАКО ЈЕ МАЛИ ОВАЈ СВЕТ односно КОЛКО Е МАЛЪК СВЕТА за коју пишу песници из Крушевца и Хаскова. Књигу су припремали: Регионална библиотека “Христо Смирненски” из Хаскова и Културни центар Крушевац (у коме сам ја у то време, 2012. године био директор, а затим главни и одговорни уредник).

За почетак ћемо навести по имену и презимену све песнике који су објављени у пробном примерку књиге који је промовисана у Хаскову 7. 9.2012. године у Регионалној библиотеци “Христо Смирненски” из Хаскова под називом Премиера на литературен алманах “Поетите на Хасково и Крушевац”.

У књизи пишу:

  • Песници из Хаскова: Августина Янкова, Божидар Грозев, Ели Видева, Христо Лалев, Ивайло Балабанов, Мина Борисова Карагьозова, Нина Момчилова, Петър Марев, Петър Ванчев, Петър Василев и Росица Станева.
  • Песници из Крушевца: др Бранко Ристић, Љубодраг Обрадовић, Вељко Стамболија, Јелена Протић-Петронијевић, Љубиша Бата Ћидић, Љубица Петковић, Момир Драгићевић, Небојша Лапчевић, Спасоје Ж. Миловановић, Светлана Ђурђевић, Снежана Драгићевић и Мирослав Мића Живановић.

Све песме су са српском преведене на бугарски и обратно са бугарског на српски језик. У наставку, наредних дана на овом сајту представићемо по једног песника са биографијом и поезијом на оба језика: српском и бугарском./Љубодраг Обрадовић/

У оквиру сарадње међународног фестивала *ЗЛАТНА КАЦИГА* из Крушевца и – Международен хумористичен конкурс из Хаскова “Каунь – 2012”, делегација Града Крушевца и Културног центра Крушевац у саставу: Горан Ћирић – секретар скупштине града, Љубодраг Обрадовић – главни и одговорни уредник КЦК, Јелена Ивановић – дизајнер КЦК, Славица Недељковић – организатор КЦК, Горан Ћеличанин – члан савета Златне Кациге и Чолоковић Љубиша – возач, боравила је у граду Хаскову у Бугарској од 06. до 08.09. 2012. године, где је примљена од градоначелника Хаскова Георги Иванова (Кмет на Община Хасково) и учествовала у бројним програмима.

  • Први програм је био промоција радне верзије заједничке књиге поезије Културног центра Крушевац и Регионалне библиотеке *Христо Смирненски* из Хаскова КАКО ЈЕ МАЛИ ОВАЈ СВЕТ у којој је представљена поезија крушевачких и хасковских песника (16.00    РБ “Хр. Смирненски” – Премиера на литературен алманах “Поетите на Хасково и Крушевац”). Пре промоције подписан је уговор између библитеке *Христо Смирненски* из Хаскова и Културног центра из Крушевца о издавању заједничке књиге.
  • Драги програм био је заједничка изложба карикатура ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ 2012. са темом АТОМ и карикатура Горана Ћеличанина на тргу испред Хасковског позоришта. Изложбу су отворили Горан Ћирић – секретар скупштине града Крушевца и Горан Ћеличанин.
  • Трећи програм је био учешће у званичном програму КАУН 2012. Публици су се обратили главни и одговорни уредник КЦК Љубодраг Обрадовић и Горан Ћеличанин, познати српски карикатуриста који је добио награду на КАУНУ 2012, овога пута  за афоризам.
  • Наравно делегација је била и на свечаној академији и коктелу који је градоначелник Хаскова Георги Иванов приредио поводом дана града Хаскова.

Прочитајте више о самом догађају у Хаскову 2012.

Сазнајте које су прве две песникиње јавно представљене још 2012. године

 

 

(Прочитано: 68 пута, 1 прочитано данас, Сви чланци прочитани: 762.598 пута)

Аутор: Ljubodrag

Љубодраг Обрадовић је рођен 17.09.1954. године у Треботину, општина Крушевац. Завршио је Економски факултет у Нишу. Живи у Треботину. Радио је у ТП Крушевац, Пореској управи Србије и Културном центру Крушевац, где је био директор и главни и одговорни уредник ове установе. Сада је члан Управног одбора Удружења песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и уредник издавачке делатности и сајта www.poezija.rs . Детаљну биографију прочитајте на: www.poezija.in . . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif