ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА – КОНКУРС 2022.

Rating: 10.00/10. From 3 votes.
Please wait…

Поводом Дана заљубљених и Светог Трифуна (14. фебруар), Атеље-галерија МАКИ из Крушевца и Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу у сарадњи са Културним центром Крушевац расписују:

14. РЕДОВНИ (Други виртуелни конкурс)
међународни поетско-ликовни конкурс за 2022. годину на тему:

“ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА”


На поетском конкурсу могу бити заступљене све врсте уметничког изражавања у поезији на српском језику на тему “ЉУБАВ и ВИНО”. Право учешћа имају сви песници у следећим категоријама:

 •    ученици средњих школа и студенти,
 •    одрасли песници из земље и иностранства

Можете послати највише 1 песму, о љубави или вину. Све песме се шаљу као видео снимак (mp4) на Email: ljubav@poezija.rs . Приликом снимања Ваше поезије водите рачуна да телефон буде у водоравном положају да би и снимак био водораван. Ако имате нејасноћа питајте на приложени Email.

Истовремено ПОЕЗИЈУ у писаном облику потребно је поставити на сајту www.poezija.rs у категорији LJUBAV I VINO. Поезију можете поставити сами, а можете је и послати администратору сајта на Email: ljubav@poezija.rs који ће је поставити на сајту. У конкуренцији за награде учествују само песме објављене на сајту www.poezija.rs.

Радовe слати до 8. фебруара 2022. године, (значи најкасније 7.02.2022. године до 24:00), уз назнаку за  коју категорију шаљете, искључиво у електронској варијанти и то:

 • у видео формату mp4 (водоравни снимак) и
 • у писаном облику: word, odt или pdf формат. 

На ликовном конкурсу могу бити заступљене све врсте уметничког изражавања и стилова. Право учећа имају:

 •     ученици средњих школа и студенти из земље и иностранства.

Заинтересовани ликовни ствараоци своје радове о љубави или вину могу послати само у дигиталној верзији у jpg формату Emailom, до 8. фебруара 2022. године на адресу:

ЗАЈЕДНИЧКО ЗА ОБА КОНКУРСА (поетски и ликовни)

 • Пoдаци о аутору: Сви радови морају да садрже податке о аутору и о школи или факултету. (Име и презиме аутора, место пребивалишта, податке о школи или факултету).
 • Награде: За обе категорије у поетском конкурсу и једну категорију у ликовном конкурсу, доделиће се ауторима награде за 1., 2. и 3. место. Сваком добитнику доделиће се диплома у пдф-у као и награде у пдф књигама (за прво место 3 књиге у пдф-у, за друго место 2 књиге у пдф-у и за треће место 1 књига у пдф-у. Награде ће се уручити виртуелним путем на Email који су учесници конкурс у обавези да доставе приликом слање својих радова. Одлука о добитницима награда донеће жири организатора и биће објављена на порталу www.poezija.rs до 12.02.2022. године. Виртуелна промоција ће се одржати 14.02.2022. године у 18:00 часова на каналу YouTube у видео програму под називом “ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА 2022“.
 • Објављивање радова:
  Слањем радова, аутори радова су сагласни да се њихови радови могу објавити без новчане накнаде ауторима за ауторски хонорар, а по сопственом избору објављивача радова и то: у часопису ПоезијаСРБ који излазe двапут годишње (следећи број 18. излази у првој половини 2022. године), на порталу www.poezija.rs, на YouTube и у другим друштвеним мрежама и издањима организатора и суорганизатора ове манифестације.
 • Радови се не враћају.
 • Трошкови: Организатори нису у ситуацији да сносе никакве трошкове учесницима конкурса у вези са припремом уметничких радова (слика и поезије) за учешће на конкурсу, као ни путне трошкове у вези са конкурсом.
ВИНО ЈЕ ФЛАШИРАНА ПОЕЗИЈА

/Шкотски песник Стивенсон/

ЉУБАВ И ВИНО ДОПУЊУЈУ СЕ ФИНО!

Појашњење – Како да снимите видео?

Ево, већ по други пут на конкурсу ЉУБАВ И ВИНО – ВЕЧИТА ИНСПИРАЦИЈА потребно је да урадите видео снимак песме са којом желите да учествујете на конкурсу. Вашу песму (са којом учествујете на конкурсу) коју сами говорите снимате видео камером (која Вам је на располагању) у mp4 формату. Може се снимити и телефоном, тако да телефон буде водораван приликом снимања, да би и снимак био водораван. Наравно снимак може бити урађен и професионалном камером, ако имате услова за то!

Уз видео снимак, песму можете поставити на сајту www.poezija.rs или је послати администратору сајта на Email: ljubav@poezija.rs у писаном облику (word, pdf и слично).

Ми ћемо од послатих видео снимака направити виртуелну промоцију 14.02.2022. године на нашем YouTube каналу, када ћемо поново објавити и победнике конкурса Љубав и Вино.

Организатори конкурса

 

(Прочитано: 1.289 пута, 1 прочитано данас, Сви чланци прочитани: 680.347 пута)

Аутор: Ljubodrag

Љубодраг Обрадовић је рођен 17.09.1954. године у Треботину, општина Крушевац. Завршио је Економски факултет у Нишу. Живи у Треботину. Радио је у ТП Крушевац, Пореској управи Србије и Културном центру Крушевац, где је био директор и главни и одговорни уредник ове установе. Сада је члан Управног одбора Удружења песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и уредник издавачке делатности и сајта www.poezija.rs . Детаљну биографију прочитајте на: www.poezija.in . . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif