ВИРТУЕЛНА ПРОМОЦИЈЕ ЧАСОПИСА ПОЕЗИЈА СРБ Број 15.

Rating: 10.00/10. From 4 votes.
Please wait…

ВИРТУЕЛНА ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ПОЕЗИЈА СРБ Број 15.

Промоција је била у субота 26. 12. 2020. године у 18:45 сати. Сада је можете несметано гледати…

СЛУШАЈТЕ АУДИО ПРОМОЦИЈУ ЧАСОПИСА ПоезијаСРБ број 15.

Штампање часописа је омогућио Град Крушевац

У наствку можете погледати промоцију подељену у три дела и прочитати синопсис промоције. УЖИВАЈТЕ!


Први део

Други део

Трећи део

У наставку прочитајте Синопсис виртуелне промоције часописа ПоезијаСРБ број 15.

 • Сања Ивановић без најаве(МОБА ПРЕЛА КОД КНЕЗА ЛАЗАРА).
 • Драгојло Јовић без најаве о садржајима часописа.
 • ЉУБА: Поштовани гледаоци, пред нама је, у мојим рукама, часопис ПоезијаСРБ број 15, који смо у прилици да Вам представимо Виртуелно. На самом почетку без најаве чули смо Сању Ивановић, која је отпевала песму МОБА ПРЕЛА КОД КНЕЗА ЛАЗАРА и Драгојла Јовића, секретара удружења ПоезијаСРБ који Вас је упознао са статистичким подацима о овом броју часописа. Ја сам Љубодраг Обрадовић – уредник сам часописа и на самом почетку прочитаћу Вам део из мог уводника за исти.

“Много је на свету малих, који су у ствари ВЕЛИКИ, а да свет то не зна, не види, не схвата! Таквих је међу песницима највише! И свет је то почео да схвата и прихвата. Ове године је Нобелову награду за књижевност добила америчка песникиња Луиз Глик, што је крунски доказ да све ствари једном долазе на право место! Боље пре, него касније! Зато је наш лист посебан. Ми сада објављујемо песнике који су у ствари ВЕЛИКИ, само то многи не знају. И тако заувек у Ваша срца уносимо лепоту поезије! Свака песма коју у часопису за поезију – ПоезијаСРБ прочитате или је објавите, оплемениће и челичити Ваше тело и душу! И осетићете да се на крилима поезије може летети”. За наш часопис пишу многи песници. У овом броју пишу Ратко Тодосијевић Баћо, наш члан из Крушевца и Борисав Бора Благојовић из Ћуприје. На општу жалост недавно су преминули, а ми ћемо Вас у знак пијатета подсетити на њих и њихово дело.

 • Мр Ратко Тодосијебић Баћо – пуковник, сликар, песник и велики заљубљеник у све врсте уметности и културних дешавања, од сликарских колонија до песничких сусретања. Рођен је 1945. године у селу Треботину, општина Крушевац. Пуковник је у пензији, војни обавештајац, дипломата, правник, политиколог, сликар, песник, новинар, публициста… Добитник је великог броја награда, повеља и других признања за допринос безбедности земље, војне науке и развоја културе и културних догађања. Сматрају га великим боемом, џентлменом, шмекером… Раткову поезију говориће Саша Милетић и Мирко Стојадиновић. О Борисаву Бори Благојевићу говориће Светлана Ђурђевић, а његову поезију Јасмина Димитријемић и Мирослав Мића Живановић, а Дејан Петровић Кенац, говориће своју песму Бори у част.
 • Раткову поезију говоре Саша Милетић и Мирко Стојадиновић
 • ЋУРЂА: Најава Боре Благојевића. Извод из Биографије:
 • Ћупријски песник Бора Благојевић преминуо је у 66. години живота. Иза њега су остале песме и сећање на тихог, ненаметљивог, скромног човека који је изнад свега волео стих, риму, чисту и искрену, као што је био и он сам. Бан Моравски, сигурни владар питоме равнице о којој је толико писао, отпловио је у легенду. Рођен је 8. 5. 1954. године у Равној Реци, општина Деспотовац. Живео је и радио у Ћуприји. Објавио је више од 20 поетских књига. Заступљен је у многобројним зборницима и антолигијама поезије. Први је направио искорак у експериментисању формом (катрени) тако што прве стихове издваја и везује у посебан челни катрен /АУТОРСКА ГЛОСА/ – песма ,,ДВА СВЕТА“ објављена у зборнику ,,И ПЕСМА ЈЕ ЛЕК“ 1995. год. Песме су му преведене на италијански, шпански, словеначки, македонски, румунски, албански, арапски, бугарски, енглески, немачки језик … Пише рецензије, есеје, књижевне осврте, уређује туђе књиге. Композитори пишу музику на његове стихове. Био је члан: Удружења књижевника Србије, редовни члан Матице Српске у Новом Саду, члан краљевског књижевног клуба ,,Карађорђевић“, почасни члан многих књижевних клубова у Србији. Био је председник књижевног клуба ,,Душан Матић“ у Ћуприји. Бора је био и изузетан сарадник Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу. Он је свакако песник који је више од свих песника био са нама, у нашим програмима и активностима. Борина поезија и прикази књига, објављивани су у часопису ПоезијаСРБ.
  Нека му је вечна слава и хвала!

  • ЉУБА:   Борину поезију говоре: Мирослав Мића Живановић и Јасмина Димитријевић, а Дејан Петровић Кенац говори своју песму Бори у част.
 • ЂУРЂА: Поводом 17. септембра 2012. године, дана када смо основали Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу, расписали смо КОНКУРС НА ТЕМУ “БАЛЕРИНА”. На конкурс је Приспело је преко 30 песама; Све приспеле песме су објављене у часопису ПоезијаСРБ број 15. у посебној рубрици БАЛЕРИНА. Најбоља је песма ПОЕЗИЈА У ПОКРЕТУ, коју је написао Јован Н. Бундало, чујмо је:
 • ЉУБА: Време  је да чујемо Сашу Милетића, који ће говорити о рубрици ХУМОР И САТИРА. Затим ће Мирослав Живановић отпевати боемску песму – На сред села чађава Механа.
 • Саша Милетић и рубрика ХУМОР И САТИРА.
 • ЋУРЂА: Најављује две рубрике: НОВЕ КЊИГЕ и Да се не забораве и (По свом избору):
 • Једна од мисија нашег часописа је и да се не забораве књижевни ствараоци и песници који нису више са нама, а оставили су изузетан траг на поетском небу Србије. У овом Броју представљамо стваралаштво: Владимира Тасића, Ђорђа Врањеша и Драгана Борисављевића:
 •  ЉУБА: Најобимнија у овом броју часописа свакако је Рубрика САВРЕМЕНА ПОЗИЈА. У њој пише 59 песника и песникиња, а представићемо неке од њих: Бранку Благојевић из Градишке – Република Српска, Дејана Милошевића из Крушевца, Јасмину Димитријевић из Загреба, Миломира Терзића из Крушевца и Градимира Карајовића из Крушевца, који ће нам и одсвирати једну мелодију на усној хармоници…
 • ЉУБА: У другом поетском блоку наступиће: Богдан Јевтић, Љиљана Тамбурић, Дејан Петровић Кенац – сви из Крушевца, Наташа Пајковић из Беча – Аустрија и Стефан Кнежевић из Крушевца. Сања Ивановић из Крушевца ће нам отпевати песму СИНИ ЈАРКО СУНЦЕ СА КОСОВА…
 • ЉУБА: У наставку, чућемо поезију Милосава Ђукића из Крушевца, Милана Марковића из Семедража, Лепу Симић из Цириха, Првослава Пендића Пенду из Крушевца, Латинку Ђорђевић из Цириха и Драгојла Јовића из Крушевца. Радмила Бајић из Крушевца ће нам отпевати песму Где ћеш бити лепа кејо?
 •  ЉУБА: Дошли смо скоро до самог краја ове виртуелне промоције часописа ПоезијаСРБ број 15. Чућемо сада Мирослава Мићу Живановића из Крушевцва – првог председника Скупштине Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ и Светлану Ђурђевић из Крушевца, заменика председника Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ…
 • ЂУРЂА: чита своју песму (из часописа) и одјављује програм:  Било је ово друго виртуелно представљање Часописа за поезију ПоезијаСРБ, овога пута броја 15. За сам крај, песма ЈЕДЕШ ЛУШЕ и председник Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и уредник часописа ПоезијаСРБ Љубодраг Обрадовић.
 • 16.    ЉУБА: ЈЕДЕШ ЛУШЕ…
 • И за сам крај ове поетско музичке промоције часописа ПоезијаСРБ број 15, уживајте у музици: Миле Ђурић, крушевљанин у Београду и песма коју је он компоновао на моје стихове – ТИ СИ НАЈЛЕПША. Желим ВАМ срећну нову 2021. годину. И пишите и читајте поезију. На њеним крилима се може летети!

На овој страни можете БЕСПЛАТНО преузети све бројеве часописа ПоезијаСРБ

Часопис за поезију ПоезијаСРБ број 15, промовисаћемо ВИРТУЕЛНО на сајту www.poezija.rs, а истовремено и на JouTubeu на мом профилу 26.12.2020 у 18:45 сати.

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ

Ако су Ваше песме или афоризми објављени у часопису ПоезијаСРБ број 15. и ако желите да у промоцији часописа активно учествујете потребно је:

 • Да одаберете из часописа једну своју песму или 10 афоризама;
 • Да телефоном направите видео снимак у мп4 формату (положени снимак) и
 • Да видео снимак доставите мени на мејл: poezijasrb@poezija.rs .

Снимак је потребно доставити најкасније до 20.12.2020. године, како бих ја имао довољно времена да измиксујем финални снимак, који ћемо заједно гледати. Молим Вас да при снимању видео снимка телефон буде у хоризонталном положају, како бих могао да све снимке спојим у један финални. Ако буде неких нејасноћа или питања јавите ми се на наведени мејл или ме позовите.

Програм промоције водиће:


Љубодраг Обрадовић
Светлана
Ђурђевић
Саша
Милетић
Љубодраг Обрадовић
Часопис можете БЕСПЛАТНО преузети на овој страни

 

(Прочитано: 487 пута, 1 прочитано данас, Сви чланци прочитани: 758.563 пута)

Аутор: Ljubodrag

Љубодраг Обрадовић је рођен 17.09.1954. године у Треботину, општина Крушевац. Завршио је Економски факултет у Нишу. Живи у Треботину. Радио је у ТП Крушевац, Пореској управи Србије и Културном центру Крушевац, где је био директор и главни и одговорни уредник ове установе. Сада је члан Управног одбора Удружења песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и уредник издавачке делатности и сајта www.poezija.rs . Детаљну биографију прочитајте на: www.poezija.in . . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif