Умро је Слободан Лазаревић Лаза – радник КЦК. СЛАВА МУ!


Слободан Лазаревић Лаза на радном месту

Удружење песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу имало је одличну сарадњу са Слободаном Лазаревићем Лазом. У Пионирском парку, где је он радио, одржали смо заиста доста програма, уз предусретљиво Лазино понашање, уз његове кафе и понеку ракију, јер песници су увек боеми… Лаза је не само радио и доносио пића, већ је и сам уживао у поезији и давао добронамерне коментаре песницима и многе од њих усмеравао на прави песнички пут.

Хвала му за све што је урадио за песнике Крушевца, а посебно за песнике Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ. Нека му је вечна слава и хвала!

Љубодраг Обрадовић, председник Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу. 

КОМЕМОРАЦИЈА 11. 07. 2019. – БЕЛА САЛА КЦК

СЛОБОДАН ЛАЗАРЕВИЋ – ЛАЗА – Умро је Слободан Лазаревић- Лаза!„Добри људи морају умрети, али смрт не може убити њихова имена“, каже данска пословица. На нашу велику жалост, у овој години у Културном центру изгубили смо још једног доброг човека.Умро је Слободан Лазаревић- Лаза!

У тој реченици садржана је сва бол и туга због преране смрти драгог пријатеља и колеге.

Лазу смо доживљавали као слободномислећег! Знао је да искаже подједнако и своје задовољство али и незадовољство, а његово мишљење се увек уважавало! Сведочио је својим сећањима и искуством на неко лепо заборављено време у којем се другачије живело и радило. Волео је свој посао и био успешан у њему, несебично учио своје млађе колеге послу, а нама руководиоцима ненаметљиво давао предлоге који би унапредили процес рада. Волео је Дечији центар – Пионирски парк, у којем је радио до пензије, а то највише знају деца која су била његови радо виђени гости.

Како смо га сви из милоште звали Лаза из Парка, знао је да гради али и чува пријатељства. Био је постојан, непоколебљив у својим уверењима. Зато смо, ми његови пријатељи и сарадници, дубоко ожалошћени и затечени његовим одласком иако смо знали да га злокобна болест полако односи од нас!

Памтићемо га као доброг човека, радника, пријатеља, колегу, супруга, оца, деду, великог борца који се нажалост једино није могао изборити са опаком болешћу. Изјављујемо најдубље саучешће његовој породици због ненадокнадивог губитка!

Лаза ће заувек остати у нашим срцима, а његова породица наши пријатељи.


Директор КЦК, Виолета Капларевић

Поштовани чланови породице,

Поштоване кoлeге, поштовани пријатељи, Када су ме замолили да нешто кажем овим тужним поводом, питала сам се, као вероватно и многи од вас, зашто ја, која нисам била његова блиска пријатељица, која га је приватно осредње познавала, никада нисмо заједно сатима седели, испијали кафу и причали о необавезним темама. А онда ми се учинило да би ми све то само замутило слику о Лази, а та слика је јасна, баш као што је и Лаза био јасан.

За Лазу су многи говорили да је сувише пргав, да је помало екстреман, да не бира речи … А које су то речи адекватне и нису претеране када треба говорити о бoлeсти, неправди, безобразлуку, и свим оним стварима којих се паметан стиди. Које су то речи и која је страст претерана када се говори о свим овим стварима пред којима сваки нормалан човек ћути или се гади.

Људи имају одређене тренутке у животу када дају све најбоље или све најгоре од себе, Лаза је живео тако да, скоро свакога дана, макар једном, дође у прилику да мора да да све најбоље од себе, ако ни због чег другог, онда да би остао пристојно људско биће. То могу само они који су умешени од доброг материјала, а Лаза је био првокласан људски материјал.

Када би причао, Лаза није застајао да узме ваздух, баш као што није правио паузе докје говорио, а говориоје брзо, страсно и интелигентно. Застајао је само када би му на врху језика била нека тешка реч којом би некога увредио.

Заувек ће нам остати у сећању мирис кафе, осмех сакривен испод бркова човека који се смеје очима.

Недостајаћеш нам кoлeга.


Уредница дечјих програма КЦК, Рајна Алексић


Слободан Лазаревић Лаза на радном месту

 

271 ПУТА ПРОЧИТАНО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif