Промоција часописа ПоезијаСРБ број 8/9 у Народном музеју Крушевац

Промоција часописа Поезија СРБ број 8/9 одржаће се 13.11.2017. године у 19:00 сати у Народном музеју Крушевац у Крушевцу, у организацији и реализацији Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и Народног музеја Крушевац. Дођите да уживате у одличној поезији! УМЕСТО УВОДА – Љубодраг Обрадовић Овај лист је посебан. Ми заувек у Ваша … Настави са читањем “Промоција часописа ПоезијаСРБ број 8/9 у Народном музеју Крушевац”

No votes yet.
Please wait…

Промоција часописа Поезија СРБ број 8/9 одржаће се 13.11.2017. године у 19:00 сати у Народном музеју Крушевац у Крушевцу, у организацији и реализацији Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и Народног музеја Крушевац. Дођите да уживате у одличној поезији!

УМЕСТО УВОДА – Љубодраг Обрадовић

Овај лист је посебан. Ми заувек у Ваша срца уносимо лепоту поезије! Свака песма коју у часопису за поезију – ПоезијаСРБ прочитате или је објавите, оплемениће и челичити Ваше тело и душу!

У поетском свету постоје људи који живе поезију и за поезију. Њихово стваралаштво је изузетно, али их често рефлектори културе не осветле кад треба и колико треба. Ми ћемо за такве ствараоце у нашем часопису и на нашем порталу увек пронаћи простора и довољно светлости да њихово стваралаштво не избледи.

У овом броју писаћемо о стваралаштву три књижевника из: Ћуприје, Крушевца и Параћина. Писаћемо о Радивоју Миладиновићу Пацку из Ћуприје и о Слободану Јовановићу, председнику општине Крушевац, просветном раднику и песнику, који нису више са нама. Писаћемо и о Ђорђу Петковићу из Параћина, који активно пише и покушава свим својим умећем да од заборава чува и сачува дело песника из провинције, па и дело свог комшије Пацка.

Управо у циљу чувања од заборава, у Народној библиотеци Душан Матић у Ћуприји, 18.07.2017. године, одржано је књижевно вече посвећено сећању на Радивоја Миладиновића Пацка. Уводну реч је дао Александар Дрндаревић Сингер, а затим је прочитана и реч Ђорђа Петковића, књижевника и публицисте из Параћина. О Пацку су говорили бројни пријатељи и поштоваоци дела ћупријског песника, међу којима су били: др Велибор Лазаревић, Љубодраг Обрадовић – председник Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ, Милош Милошевић Шика, Александар Дрндаревић, Борисав Благојевић, Милка Ижогин, Миле Лазаревић и други ћупријски књижевници. Многобројна сећања и анегдоте, мало поезије и пуно добрих предлога како сачувати дело овог нашег врсног ствараоца, обележили су ово помало несвакидашње књижевно вече.

А још давне 2009. године, (17 марта) у Белој сали Културног центра Крушевац, са истим циљем да се прошлост не заборави, одржана је прва у низу трибина под заједничким називом КРУШЕВАЦ ПАМТИ посвећена Слободану Јовановићу, председнику општине Крушевац, у време чијег мандата је одржана прослава ШЕСТ ВЕКОВА КРУШЕВЦА. Учесници трибине били су: Драгомир Лазић Ђурица, Љубиша Бата Ђидић, Радојко Илчић, Мирољуб Несторовић, Миодраг Бата Јовановић, Слађана Обрадовић – уредник трибине и Љубодраг Обрадовић – директор КЦК и идејни творац циклуса трибина КРУШЕВАЦ ПАМТИ.

Поштовани песници, пишите и својим стваралаштвом градићете незаборав себи и свом делу. Ми нажалост, нисмо у ситуацији да Вам платимо ауторски хонорар за објављивање у часопису! Ако сте са тим сагласни, пошаљите нам свој рад.

Наш мејл је: pesnik@poezija.rs
Добродошли!

 

 

(Прочитано: 39 пута, 1 прочитано данас, Сви чланци прочитани: 784.776 пута)

Аутор: Ljubodrag

Љубодраг Обрадовић је рођен 17.09.1954. године у Треботину, општина Крушевац. Завршио је Економски факултет у Нишу. Живи у Треботину. Радио је у ТП Крушевац, Пореској управи Србије и Културном центру Крушевац, где је био директор и главни и одговорни уредник ове установе. Сада је члан Управног одбора Удружења песника Србије - ПоезијаСРБ са седиштем у Крушевцу и уредник издавачке делатности и сајта www.poezija.rs . Детаљну биографију прочитајте на: www.poezija.in . . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://www.poezija.rs/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif