Мирис од рози – Сузана Д. Рулеска

Мирис од рози

Сончев зрак душа ми гали
насред градина од мирисни рози.
Овде и спокојот е обоен со рози
овде, се ми мириса на љубов,
овде ми мириса на верба, на надеж.
Овде и утрата мирисни покриени се
со мирисни рози, што в душа
љубов ми носат, од радост и срека.
Како лист трепетен во мај,
е душата моја, полна со љубов,
како утринска роса чиста,
како сончев зрак светол.
Од нив направив букет,
шепот нивни ми бранува душа,
опоен мирис, љубов ми дава.
Приказна со својот опоен мирис
ми раскажува , тој букет од 10 рози,
жолтите како светлина сончева,
белите пријатели мои се,
а, црвените најубавата песна
за љубовта ми ја пеат.
Од таа градина мирисна оваа пролет
уште има рози за букети
уште многу опој мирисен
нивни ке се шири,
уште многу души ке се полнат
со срека и љубов.

Настави са читањем “Мирис од рози – Сузана Д. Рулеска”

20 ПУТА ПРОЧИТАНО